Sommar, sommar, sommar

Hungarian Rhapsody No 2 - Bariton 1-noter

I onsdags gjorde Limhamns Brassband sin sista spelning innan sommaren i samband med gudtjänsten i Minneslunden på Limhamns Kyrkogård. Detta är en spelning som vi gör tillsammans med Limhamns församling ungefär två gånger varje år, en gång på våren och en gång i augusti. Många av församlingens präster har passerat Minneslunden och i onsdags var det Kent Wisti som höll i gudtjänsten.

Efter denna sista spelning höll vi ett sista torsdagsrep innan brassbandets sommarsemester börjar i form av ett Önskerep, vilket innebär att medlemmarna får välja vilken låt som helst från vårt gedigna notarkiv och sen spelar vi igenom de låtarna. Alla medlemmar kan tyvärr inte göra det varje gång för då skulle de repen bli väldigt långa så istället får varje medlem som har valt en låt säga ett nummer, igår mellan 1 och 20, och så får den medlemmen med det numret välja nästa låt. Dirigenten håller koll på listan med namn och hämtar låtarna ur notarkivet.

Baritonisten Thomas Andén valde första numret, vilket innebar att principalen Göran Jackson kunde välja första låten. Följande personer valde låtar som sedan spelades:

  • Principal Göran: Blankenburg's Action Front!
  • Hornisten Thomas: Tjajkoviski's Cappriccio Italiene
  • Tubaistens Jens: Mercury's Bohemian Rhapsopdy
  • Eb-kornettisten: Roy: Alford's The Thin Red Line.
  • Tubaisten Ingemar: Bourgeois' Serenade
  • Trombonisten Hans: Liszt's Hungarian Rhapsody No. 2
  • Hornisten JC: Alford's Army of the Nile

Efter att vi spelat alla oovanstående låtar så bjöd dirigenten på vetelängder från Limhamns kakbod.

Limhamns Brassband vill med önska alla en riktigt härlig sommar och så hoppas vi att vi ses den 28 juli i Fiskehamnen i Limhamn när vi spelar klockan 1700 på Hamnfestivalen! Där komer vi bl.a. spela låten Sommar, sommar, sommar.