Nyheter

I helgen som gick samlade hela bandet sig på Limhamns församlingshus för att (äntligen) spela tre fantastiska marscher, två marscher av Ellen Sandels och en marsch av Anton Caleb. Den här helgen har varit på gång länge men har fått stryka på foten vid ett flertal tillfällen för att tiden helt inte har räckt till. Men i lördags så var det då dags. Vi och vår dirigent och musikaliska ledare och i lördags även ljudtekniker, samlades, dukade upp och riggade upp inspelningsutrustning för att kunna lägga dagen på att spela så välljudande vi bara kunde.
Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2024-03-20
I helgen som gick åkte Limhamns Brassband upp till Halmstad för att spela konsert med Halmstad Brass, där både vi och Halmstad Brass framförde de stycken vi ska tävla med i Värnamo.
Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2023-10-27
Varje onsdag samlar Lunchkören minst hundra sångsugna i Malmö Lives foajé. På kvällens konsert blir det välbekanta schlagers, poplåtar och visor som framförs tillsammans med brassbandet. Körledare och sångsolist är Katarina Nilsson Bremer. Dirigent Andreas Wetterlund.
Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2023-05-02
Limhamns Brassband håller på att uppdatera hemsidan till en nyare version av Drupal. Idag använder vi Drupal 7 men det kommer tyvärr att sluta komma uppdateringar till den i slutet av 2022 så därför måste vi ta tag i att uppdatera sidan till den senaste version. Alla ser det kanske inte men det kan förekomma ett felmeddelande rörande en av modulerna som visar kommande spelningar. Det är inget farligt utan har att göra med att vi ska installera en nyare version av Drupal parallellt med den version vi kör just nu. I samband med detta behövde vi använda en nyare PHP-version, vilket resulterar i detta felmeddelande. Det finns säkert en lösning på det men inget som jag som hobbywebbprogrammerare har hittat. Uppdatering 2023-03-06: Felmeddelandet syns inte längre eftersom jag har lyckats hitta en lösning för hur man kan köra två olika PHP-versioner samtidigt. Felmeddelande bör inte synas mer.
Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2022-05-08

KRAV PÅ VACCINATIONSBEVIS FRÅN 1 DECEMBER

I enlighet med FHM:s beslut om vaccinationsbevis för alla över 18 år vid offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare måste alla visa vaccinationsbevis vid våra julkonserter.

Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2021-12-02

Sen drygt en timme står det klart att Limhamns Brassband har vunnit division 2 på Brassbandsfestivalen 2021.

Tack Jan-Eskil för dirigerandet, domarna för bedömningen, Svenska Brassbandförbundet för arrangemanget, ni som hjälpte tíll på Rotundan och, inte minst, till våra medtävlare.

Som bonus tog vi även hem förstaplatsen i Svenska Marschfestivalens division 2, se bild nedan.

Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2021-11-14

Nu är det snart äntligen dags att återigen få spela, visa upp sig och tävla vid Svenska Brassbandfestivalen.

Festivalen kommer i år att hållas på tre olika platser i Sverige. Limhamns Brassband kommer tillsammans med övriga deltagande band från södra Sverige att tävla i Rotundan på Folkparken i Lund.

För att se tävlingarna vid de andra orterna kommer Svenska Brassbandförbundet att streama tävlingarna på YouTube.

För att se oss och våra kolleger i de andra bandet i södra Sverige kan man komma till Rotundan mellan 1200 och 1600 den 14/11 och betala 100:- i dörren.

Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2021-11-03
Många av er har säkert hört talas om den klassiska marschtävlingen ”Whit Friday Marches” som hålls i Yorkshireområdet i England en fredag i maj/juni varje år. Uppemot 120 brassband åker runt och spelar ”sin” marsch i ett antal byar under en eftermiddag och det är en folkfest utan dess like. Svenska Brasssbandförbundet ställdes sig i våras frågan om det går att göra något liknande i Sverige fast i digital form med tanke på att vi då levde i mer restriktiva Coronatider?
Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2021-09-11
Göran Jackson, Vallkärra, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 79 år. Göran Jackson (1941–2021) Bild: Caroline Andrén
Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2021-02-05
Det är med outsägligt stor sorg vi meddelar att Göran Jackson, brassbandets principalkornettist, avlidit i Covid-19.

1965 började Göran spela i Limhamn och sedan starten har han varit en av centralfigurerna i bandet. När Jan-Eskil Andersson tog över som dirigent flyttade Göran fram till principalstolen som brassbandets konsertmästare där han sedan suttit i över 50 år.

Vår publik har kunnat njuta av hans fina spel och häpnadsväckande flinka fingrar i vackra hymner och rasande snabba ouvertyrer. Göran har även glatt vår publik med oändligt många presentationer genom åren. Intressanta, underfundiga, humoristiska och för det mesta faktabaserade presentationer levererades med samma självklarhet som när han ibland behövde fylla på texten något. Göran var en mästare på att lätt och ledigt presentera, så många uppskattade nog Görans prat lika mycket som musiken ibland.

Göran var även i övrigt engagerad i bandet och har genom åren varit researrangör och reseledare för mängder av turnéer. Han har varit engagerad i styrelsearbetet och höll under många år i brassbandets intresseförening.

Göran var förutom en uppskattad musiker även en fantastiskt varm medmänniska. Alltid glad och alltid väldigt mån om andra. Han var också väldigt aktiv; han var engagerad som kyrkvärd, hans dansade, han vandrade i fjällen, han spelade pingis, han var riksspelman på kohorn och han for glatt landet runt och hjälpte till i olika Frälsningsarméorkestrar som behövde stöttning, främst i Tranås och i Köpenhamn.

En fantastisk människa och musiker har lämnat oss och lämnar ett oerhört stort tomrum efter sig!

Våra tankar går till Elisabeth, Ida, Anna och övriga familjen!

Vila i frid Göran.

Tack för allt!
Etiketter: Spelnyheter Datum för inlägg: 2021-01-24

Sidor