Samkonsert med Halmstad Brass 26 mars i Malmö och 8 april i Halmstad

Limhamns Brassband och Halmstad brass - logo och bild.

I mars och i april kommer Limhamns Brassband att tillsammans med Halmstad brass hålla konserter i Malmö och i Halmstad. Vi spelar både var för sig och tillsammans. Vi kommer bl.a. att spela klassisk brassbandsmusik, från ouvertyrer, via marscher tillö popmusik. Som grädden på moset eller pricken över i:et så presenterar vi också stolt Lukas Nordanskog som trombonsolist, som kommer att spela delar av Rimskij-Korsakovs Trombonkonsert. Lukas började studera på Musikhögskolan i Malmö i höstas. Dirigent för Limhamns Brassband är Andreas Wetterlund och för Halmstad Brass Mikael Johannesson.

Vi börjar i Malmö i S:t Maria kyrka den 26 mars klockan 1600 och fortsätter i samklang på samma tema två veckor senare i Immanuelskyrkan i Halmstad den 8 april klockan 1600. 

Konserten sponsras av Svenska kyrkan i Malmö, Limhamns Brassbands intresseförening och NBV - Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet. 

Svenska kyrkan i Malmö - logo        NBV - logo

 

Halmstad Brass är en aktiv orkester med runt 30 medlemmar i åldern 16 till 75 år. Orkestern startades 1972 och har under åren verkat oavbrutet med konsertframträdande, såväl i Halmstad som över stora delar av Sverige och Europa. Några av medlemmarna arbetat som musiklärare, men de flesta är amatörer som spelar tillsammans en gång i veckan. Repertoaren är bred och skräddarsys för publik och tillfälle – marscher, hymner, filmmusik, pop och naturligtvis musik skriven för Brassband. Halmstad Brass deltar regelbundet i Svenska mästerskapen i Brassband och vann 2016 1.a pris i sin klass. Halmstad Brass är en ideell förening, utan politisk eller religiös bindning.