Felmeddelande

 • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable i agenda_settings() (rad 245 av /home/limhamns/public_html/sites/all/modules/agenda/agenda.module).
 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i Google_Http_REST::createRequestUri() (rad 142 av /home/limhamns/public_html/sites/all/libraries/google-api-php-client/src/Google/Http/REST.php).

Testrelease

BastubaHej styrelsekolleger (Uppdaterad version)

Nu finns äntligen möjligheten att skicka nyhetsbrev på hemsidan. detta kan användas exempelvis till att skicka pressreleaser till tidningarna, vilket är vad HoA har efterfrågat.

I dagsläget finns det listor för att skicka information till Skånes församlingar, Sveriges församlingar (Skåne+Karlstad), Pressreleaser (tidningarna) samt till Intresseföreningen. Alla passiva-adresser har jag lagt in i mejllistan passiva@limhamnsbrassband.se.

Det som är kvar att göra är att fixa en allmän innehållstyp, som går att använda för att skicka info till alla grupper utom pressrelease. samt att lägga till en meny som heter Press, där det bl.a. kommer att finnas länk till gamla pressreleaser. En tanke är att i den också lägga in hög- och mindre högupplösta bilder som kan användas när tidningar skriver om oss, exempelvis bastuban, konvolutmittuppslagets bild, Jul på Limhamn. 

Kort manual om hur det fungerar finns här:

https://drupal.org/node/197057

Den enda nackdelen som jag ser det med denna Simplenews-modul är att det längst ner i varje utskick finns en länk där man kan klicka för att ta bort sin address men jag ska se om man kan ta bort det på något sätt. 

Lite längre manual, som passar vår hemsida, kommer här:

 1. I högra kolumnen på förstasidan, under rubriken/blocket Administration, välj Skapa pressrelease.
 2. Fyll i titel på pressreleasen, vid behov ändra datum för publicering, i dagsläget räcker det med ett startdatum, så man kan klicka ur valet Visa slutdatum.
 3. Skriv ditt meddelande/din pressrelease. Om en bild ska vara med, så infogas den genom att trycka på symbolen med det lilla gröna trädet mellan ankaret och upphöjt-till-symbolen. För att välja vilken bild soms ska infogas, tryck på bilden som finns efter fältet för Image URL. När du hittat din bild eller laddat upp den tll mappen, markera den och välj Infoga bild.  Skriv i en beskrivning av vad bilden föreställer samt en titel på bilden. Om du vill att att text ska flöda runt bilden eller bilden ska ha en annan storlek, byt flik genom att trycka på Appearance. Välj storlek genom att fylla i storlek i siffror i rutorna runt x:et efter Dimensions. Välj hur bilden ska placeras genom att välja i rullisten efter Placement. Om du vill att bilden ska vara ovanför texten, börja med att lämna ett par blanka rader eller en blank rad och sen din text. Infoga sen en bild på översta blanka raden. 
 4. Fylla i namn på kontakt (Kontakt), dennes telefonnummer och en e-postadress som det går att nå brassbandet eller den aktuella kontakten på. Som standard är det info@limhamnsbrassband.se som är ifylld. Den går till limhamnsbrassband@gmail.com.
 5. Valfritt: Bifoga fil. Tryck på Välj fil och tryck sen Ladda upp för att filen ska bifogas till meddelandet.
 6. Tags. Välj en eller flera etiketter för ditt meddelande. För en Pressrelease kan detta vara Nyheter och press samt Pressrelease. Tags kan visas genom att man skriver in en eller flera bokstäver i fältet. Hemsidan söker då efter vilka tags som finns registrerade i systemet och visar dessa så att man kan välja det istället för att skriva i hela namnet själv.
 7. Newsetter category: Här väljer man vilka mottagare medelandet ska ha. För pressrelease, väljer man Pressrelease - Limhamns Brassband.
 8. Valfritt: Under fliken Publiceringsalternativ, kan man välja att meddelandet ska visas på förstasidan.
 9. Spara ditt meddelande!
 10. Ditt meddelande såsom det visas på hemsidan syns nu. Det är också så det kommer att se ut i e-postprogrammet där mottagarna får medelandet,
 11. För att skicka ditt meddelande som e-post, välj fliken Nyhetsbrev.
 12. Välj Skicka nyhetsbrev eller Skicka ett nyhetsbrev för test till testadressen (info@limhamnsbrassband.se).
 13. Skicka nyhetsbrevet genom att klicka Skicka.
 14. Klart. Eller nästan klart...
 15. Nyhetsbrevsmodulen använder sig av Drupals inbyggda funktion för schemalagda aktiviteter, cron. Denna körs 1 gång i timmen, vilket innebär att det kan ta upp till en timme innan nyhetsbrevet skickas. När man har klickat på Skicka ovan kan därför få reda på att nyhetsbrevet is pending, dvs väntar på att skickas. Systemet skickar nyhetsbrevet automatiskt även fast du har lämnat hemsidan eller stängt datorn. 
 16. Om man inte har ro att vänta kan man gå in på följande adress: http://www.limhamnsbrassband.se/admin/config/system/cron och klicka på Kör schemalagda aktiviteter.

Manual för hur man lägger in nya mejladresser i Newsletter category, dvs i de olika mejlmotagningsregistrena:

 1. I högra kolumnen på förstasidan, under rubriken/blocket Administration, välj Lägg till prenumeranter.
 2. På sidan som visas nu, finns alla som är anmälda till någon av listorna med. För att visa medlemmar på en specifik lista, välj den listan i rullisten vid Prenumererar på och tryck Filtrera. 
 3. För att lägga till prenumeranter, klicka på Lägg till prenumeranter.
 4. På sidan som visas nu kan man lägga in e-postadresser (en per rad) i översta rutan.
 5. Välj vilken/vilka listor som e-postadresseran ska prenumerera på.
 6. Klicka på Prenumerera. 
 7. Om allt gått bra, så visas ett meddelande som säger att adresserna las till. Annars följer man uppmaningarna från systemet.
 8. info@limhamnsbrassband.se finns med på alla listor för att säkerställa att ett meddelande verkligen har skickats från hemsidan.

Lycka till!

/Thomas

Etiketter: 
Publiceringsdatum: 
lördag, 9. november 2013 - 20:45
Kontakt: 
Thomas Andén
Telefonnummer: 
0707731584
E-post: 
info@limhamnsbrassband.se