Minneslunden via styrelsemöte och rep till Fyrverkerifestival

Minneslunden i Limhamns Kyrkogård 2017-08-23

Igår kväll var det återigen dags att spela i den fina Minneslunden på Limhamns kyrkogård. Många människor såväl unga som gamla kom och njöt av en stilla stund i den rofyllda och vackea miljön. Bilden visar de gröna vidderna och Carl Milles fina staty "Guds hand". Limhamns Brassband spelade prästen Kjell Nilsson höll i andakten. Vi spelade bl.a. "Beside still waters" av Derek Jordan som bygger på psalm 23 ur Psaltaren, "Herren är min herde." Övrig låtar som vi skulle spela fick vi ut som SMS för första gången i brassbandets historia.

Efter spelningen i Minneslunden höll styrelsen sitt första möte sen mötet på Limhamnsfältet där vi bl.a. diskuterade nästa års jubileumsfestligheter. Om ni inte redan gjort det så boka in nästa år som brassbandets jubileumsår, det kommer hända mycket! 

Ikväll fortsätter så fortsätter repetitionerna inför höstens resa till Brassbands-SM och har vi tur så får vi också titta på noterna och repa igenom Händels fyrverkerimusik innan lördagens rep med hela den stora fyrverkeriorkestern. För på lördag bär det av till Halmstad där vi ska ha tre konserter från 1100 på förmiddagen till 1930 på kvällen. Det hela avslutas med att Fyrverkeriorkestern, som består av alla deltagande orkestrar, tillsammans framför Händels Fyrverkerimusik i Norre katts park klockan 2100.

Mer information om årets Fyrverkerifestival kan nås genom att klcika på länken hör bredvid: Fyrverkerifestivalen 2017.

För övrigt vill vi tacka Halmstad Brass som föreslog att vi skulle komma när vi hade samkonserter i våras!