Miniturné till Växjö/Tranås

Limhamns Brassband i Brunnsparkskyrkan 2012-03-25

Lördag 2012-03-24

Helgen startades på lördagen 09.30 utanför Limhamns Församlingshem med att bussen packades full med instrument och musiker. Bussen från Bussapågarna fylldes sen ytterligare med föreningens medlemmar hemmahörande i Lund med omnejd.

Framåt lunchtid nådde vi vår desitination för lördagen, Missionskyrkan i Växjö, där vi bjöds på lunch i form av potatissallad och kallskuret. Efter avslutad lunch så ägnades eftermiddagen åt repetition både för oss själva och tillsammans med VM-brass. Klockan 16.00 hölls koncert i kyrkan inför en underbar publik. Konserten avslutades med att VM-brass och Limhamns Brassband spelade tre låtar tillsammans, bl.a. General Cederskiöld.

Efter avslutat värv så fick brassbandet åter mat för att sen åka vidare för att uppsöka härbärge på IBIS hotell i Värnamo. Ett stort tack till personalen som höll köket öppet en extra halvtimme så att vi kunde äta en god middag som avslutning på kvällen.

Söndag 2012-03-25

Efter en god natts sömn och en typisk hotellfrukost bar det vidare längs med E4:an till Tranås. Väl framme i Tranås bjöd den gamla Tranåsbon och tillika brassbandets principal Göran Jackson på en halvtimmes sightseeing i Tranås, en bedrift i sig eftersom Tranås inte är stort. Efter en lyckad sigthseeing mellan IVL värmepumpar och golfbanan inmundigades det lunch i en de lokala asiatiska restaurangerna.

Efter lunch repeterades det i konsertlokalen först av Limhamns Brassband, sen gemensamt med Tranås Hornmusikår och slutligen så repeterade Tranås Hornmusikår själva. Efter ytterligare en matpaus så genomfördes konserten med stora ovationer av publiken. Bland annat uppskattades det att brassbandet spelade marschen The Red Shield.

Slutligen bar det så hemåt längs motorvägen E4/E6 till Limhamn med stopp vid Lund N för att släppa av orkestermedlemmarna som bor i Lund med omnejd.

Länkar