Julskyltning 29/11 och Julkonsert 6/12

Linda Råsberg repeterar i Limhamns Församlinghus

Så var då julen äntligen här. Vad vi har längtat! 

Att ta fram jullåtarna i slutet av september är alltid lika spännande. Vilka låtar tar dirigenten fram i år? Har han arrangerat något nytt? Och sin vana trogen har han naturligtvis arrangerat en ny låt att avnjutas ovanpå klassikerna. Samt naturligtvis solistens låtar, se nedan.

Julen för  Limhamns Brassband börjar av tradition med spelning på julskyltningen (efter att ha spelat i Högmässan i Limhamns kyrka på morgonen, icke att förglömma). I år hade Po Limhamn, som anordnar julmarknaden på Limhamns Torg, ordnat en ny solist åt oss vid namn Linda Råsberg. Hon hade valt två låtar, White Christmas och All I want for Christmas, kanske mest känd från filmen Love Actually där Mariah Carey sjunger den. Linda repeterade med oss på torsdagen samt en kort stund direkt innan spelningen. Redan under repetitionen lät det väldigt lovande, i alla fall för oss som satt närmast och hörde att det sjöngs.

När vi väl kom upp på scenen så var det ingen tvekan längre. Vilken fantastiskt röst! Mariah Carey, släng dig i väggen! Så bra var detta. Om ni någon gång behöver en sångerska, ring Linda! Tack för att vi fick spela med dig!

Men julen är inte slut med julskyltningen, nu satsar vi hårt på söndagens Julkonsert den 6:e december klockan 1600 i Limhamns kyrka.

Vi kommer att bjuda på lite klassiker hämtat från förra årets julskiva, och lite nytt i form av en låt vid namn O Magnum Mysterium men inte minst kommer vi att spela två av låtarna som vi framförde i festivalklassen vid Brassbands-SM i Värnamo tidigare i år.