Brassbands-SM: övningshelg

Västra Klagstorps församlingshus

Lördagen den 3/10 höll Limhamns Brassband övningshelg inför vårt kommande framträdande i festivalklassen vid Brassbands-SM i Värnamo. Den hölls för ovanlighetens skull i Västra Klagstorps  församlingshem då Limhamns församlingshus var hyrd av en annan konstellation för skivinspelning.

Delar av LBB trombonsektion 2015-10-03Alla medlemmar kommer på olika sätt farandes över nejden till Västra Klagstorp. Vanligaste sättet att ta sig till en repetition är onekligen fortfarande en bensindriven bil även om delar av trombonsektionen oftast väljer en eldriven dito för att ta sig till reporna. Fast just idag så hade de valt ett något mer häftigt sätt att sig dit, nämligen motorcykel. 

Vi andra som varken åker bil eller kör motorcykel,  vi åker kollektivt eller cyklar.

Då brassbandet i år ska deltaga i festivalklassen kan vi själva välja det antal låtar vi vill spela så länge de inte tar längre tid än 20 minuter i anspråk. Vi, eller kanske snarare vår dirigent, har i år valt ut fyra stycken som vi ska framföra. I de ingår det lite opera, lite marsch, lite folkmusik samt en klassisk jubileumsouvertyr för brassband.

 

Även om övningshelgen i huvudsak ägnades åt Brassbands-SM hann vi också med att repetera på psalmer inför dagens Tacksägelsedag i Limhamns kyrka.

Spelsatser för blåsare: Svenska Psalmboken: 1-3

Samt att njuta av solen i Västra Klagstorp:

 Paus i repeterandet i Västra Klagstorp

För er som inte har möjlighet att åka upp till Värnamo kommer det att finnas möjlighet att höra oss framföra dessa stycken samt höra Göta Brassbands tävlingsstycken på kvällen den 24/10 i Vellinge. Håll utkik här på hemsidan eller på brassbandets Facebooksida för mer information. 

Varmt välkomna!