Brassbands-SM 2017: Snart är det dags

Solokornetter och Sorpankornett i samklang

På lördag är det dags att visa resten av Brassbandssverige vad Limhamns Brassband kan leverera, när det verkligen gäller. Sen i våras har vi hemrepeterat, torsdagsrepeterat, helgrepeterat, extrarepeterat och spelat in och lyssnat på hur vi låter egentligen. Allt med intentionen att göra vårt bästa i helgen när årets upplaga av Brassbands-SM avgörs. Vi deltar i år i Division 2 till skillnad från sist när vi var uppe 2015 då vi deltog i Festivalklassen. För alla som vill komma och lyssna så är det följande information som gäller:

Vi har lottats att spela i den övre halvan av de nio band som deltar i division 2. Svenska BrassbandsFörbundet skriver dock följande "Tidsangivelserna är preliminära. Om möjligt genomförs tidigare starter. En kort paus görs efter band nr 5" så var i tid så ni kan lyssna på oss. De vi tävlar mot är (i slumpartad ordning): Immanuel Brass Enköping, Immanuel Brass - Stockholm, Gnosjö Brass Band, Bors Brass Band, Värnamo Missionskyrkas Brassband, Järfälla Brassband, Allianskyrkans Musikkår Jönköping och EQ Brass från Helsingborg.

Avslutningsvis hade vi gärna skrivit vad vi ska spela men Svenska Brassbandförbundet uppmanar alla deltagare på sin Facebooksida den 15/10:

"Vi ber alla band som är anmälda till Svenska Brassbandfestivalen, att inte skylta med sitt eget valda tävlingsprogram i sociala media. Varken i form av bilder på musikstycken eller titlar. Det är ju sluten bedömning som råder och man kan väl förmoda att även domarna har tillgång till Facebook och Instagram..."

Så kom och lyssna på oss istället! 

Eller titta in här eller på Facebook efter resultaten har tillkännagivits.

Mer information om Brassbands-SM 2017 finns på www.brassband.nu.

Väl mött!